Pages

Saturday, October 11, 2014

ထူးကဲဟင္းလ်ာတို႕၏ ေနာက္ကြယ္မွ လွ်ိဳ ့ဝွက္ခ်က္မ်ား

ဟင္းလ်ာ မ်ိဳးစံုတို့ ကို ပိုမိုထူးကဲေသာ အရသာ ကို ပိုင္ဆိုင္လိုပါက ေအာက္ပါ နည္းမ်ား အသံုးျပဳၾကေပသည္။

၁။ ၾကက္သားဟင္း သည္ အာလူး ႏွင့္ အလိုက္ဖက္ဆံုးျဖစ္ပါသည္။ ၾကက္သား ကို ခ်က္သည္ျဖစ္ေစ၊ ေၾကာ္သည္ျဖစ္ေစ အာလူး ႏွင့္ တြဲစားပါက အရသာ ပိုမိုထူးကဲပါသည္။ ကမၻာေက်ာ ္အစားအစာတစ္ခ ုျဖစ္သည့္ KFC ၾကက္ေၾကာ္ ကို အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္မ်ား ႏွင့္ တြဲစားၾကသည္မွာ သက္ေသ ျဖစ္ပါသည္။

၂။ ဘဲသား ကို ေပါင္းစားသည္ျဖစ္ေစ၊ ဘဲစတူး လုပ္စားသည္ျဖစ္ေစ မွိဳအမည္း ႏွင့္ ဂ်ပန္တို့ဟူး ကို ထည့္ေပးပါ။ ပိုမိုထူးကဲေသာ အရသာ ကို ပိုင္ေစပါမည္။ (နာမည္ၾကီးျပီး လူအမ်ားၾကီး စားသံုးေနတဲ့ ဆိုင္အခ်ိဳ့ မွာ နည္းစနစ္ ကို လူသိမွာစိုး၍ မွိဳ ႏွင့္ တို့ဟူး ပါမွန္း မသိေအာင္ အဖတ္ ကို ဆည္ထားတတ္ၾကပါသည္)

၃။ ဆိတ္သား ကို မခ်က္ခင္မွာ ဒိန္ခ်ဥ္ ႏွင့္ သံပရာသီး ကို ညွစ္ထည့္ျပီး အရင္ႏွပ္ထားရပါမည္။ ျပီးမွ ခ်က္လွ်င္ အညီနံ့လည္း ေပ်ာက္သလို အသားလည္း ႏူးျပီး ပိုစားေကာင္းပါသည္။

၄။ ဂဏန္း ကို အရသာ ပိုရွိေအာင္ ခ်က္စားရသည့္ လွိဳ့၀ွက္ခ်က္ သည္ ၾကက္ဥ ျဖစ္ပါသည္။ ခ်က္စား၊ ေပါင္းစားသည္ျဖစ္ေစ ၾကက္ဥ တစ္လံုး ကိုေတာ့ ပါေအာင္ ထည့္ေပးပါ။

၅။ အေၾကာ္ ေၾကာ္စားေတာ့မည္ဆိုလွ်င္ ဘူးသီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ စသည့္ မည္သည့္ အေၾကာ္မဆို အေၾကာ္ေၾကာ္မည့္ မွဳန့္ႏွစ္ထဲကို ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုး ေခ်ျပီး ထည့္လိုက္ပါ။ ေရႊၾကည္မွဳန့္အနည္းငယ္ ကို ထည့္ေပးပါ။ အေၾကာ္မ်ား ေဖာင္းေဖာင္းေလးျဖစ္ျပီး ပိုမိုၾကြတ္ရြေစကာ အရသာ လည္း ပိုေကာင္းေစပါမည္။

၆။ ေခါက္ဆြဲ ကို တရုတ္ဆိုင္ က ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ကဲ့သို့ ေမႊးၾကိဳင္ေနေအာင္ ေၾကာ္စားခ်င္လွ်င္ အေၾကာ္အိုး ကို သီးသန့္ထားပါ။ ဆီဝေနသည့္ အေၾကာ္သီးသန့္အိုး သည္ အနံ့ႏွင့္ အရသာ ကိုပါ ကြာျခားေစပါသည္။

၇။ နာမည္ၾကီး Chinese Restaurant မ်ား ၏ ဟင္းလ်ာ အရသာ လွိ်ဳ ့၀ွက္ခ်က္ မွာ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ ျဖစ္ပါသည္။ မိုးလင္းကတည္းက ျပဳတ္ထားသည့္ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္ ကို မည္သည့္ဟင္း ကို မဆို အနည္းငယ္စီ ခပ္ေပးပါက အရသာ ပိုမို ထူးကဲေစပါမည္။

၈။ ဝက္သား ကို အခ်ိဳခ်က္ကေလး စားခ်င္လွ်င္ သၾကား အနည္းငယ္ ထည့္လိုက္ပါ။ ဝက္သား တရုတ္ခ်က္ အရသာ ေပၚလာေစမည္။

၉။ယိုးဒယား နာမည္ၾကီး တံုယမ္းဟင္းရည္ ခ်က္စားမည္ ဆိုလွ်င္ ထည့္ရမည့္ ေရွာက္ရြက္ သည္ ေရွာက္ဘီလူးရြက္ ျဖစ္ပါသည္။ ရိုးရိုးေရွာက္ရြက္ ထည့္လိုက္လို့ အရသာခါးသက္သက္ ျဖစ္သြားၾကသူမ်ား သတိထားစရာပါ။

၁၀။ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ ကို အေရာင္ မမဲသြားေစေအာင္ ၾကက္သြန္ ႏွင့္ ဆား ကို အုပ္ေပးလိုက္ပါ။ သို ့မဟုတ္ မေၾကာ္ခင္မွာ ေရခဲေရ ထဲကို ဆားထည့္ျပီး စိမ္ေဆးပါ။

၁၁။ ထမင္း ကို ျဖဴျဖဴေဖြးေဖြးေလး နဲ့ မ်က္ႏွာပန္းလွေစခ်င္ရင္ ဆန္ေဆးသည့္အခါ ေရွာက္သီး အရည္ေလး အနည္းငယ္ ညစ္ထည့္ေပးပါ။

၁၂။ မုန့္ဟင္းခါး အရသာ ထူးကဲေစျခင္း ၏ လွ်ိဳ့ဝွက္ခ်က္မွာ ငါးဖယ္ရိုးျပဳတ္ရည္ ျဖစ္ပါသည္။

၁၃။ အညာတို့ဟူးသုပ္ ၏ ထူးကဲေသာအရသာ လွ်ိဳ ့ဝွက္ခ်က္ မွာ စဥ့္အင္တံုထဲမွာ ေဖ်ာ္ထားသည့္ ဆားရည္ သည္ အဓိက ျဖစ္ပါသည္။


Credit to : စားဖိုေဆာင္ခ်စ္သူ


No comments:

Post a Comment